Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 00:00

Η Ομάδα Αναγνωστικών εμψυχώσεων και Δημιουργικής Γραφής του Τ.Ε.Φ.Δ.Π.Θ

Η Ομάδα Αναγνωστικών εμψυχώσεων και Δημιουργικής Γραφής του Τ.Ε.Φ.Δ.Π.Θ δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2010 με στόχο να εκπαιδεύει φοιτητές προκειμένου να πραγματοποιούν αναγνωστικές εμψυχώσεις και εργαστήρια δημιουργικής γραφής σε παιδιά όλων των ηλικιών και σε ενήλικες. Πραγματοποίησε ήδη εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Κομοτηνής.

nipia xristougenna

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Τετάρτη στο 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ομάδα Δημιουργικής Γραφής και Αναγνωστικών εμψυχώσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ διοργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής την Τετάρτη 15/12/2010 από τις 6.00 έως τις 8.00 στο χώρο του 10ου Νηπιαγωγείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τρέξουν  τέσσερα εργαστήρια ανά μισάωρο από τις 6.00 έως τις 8.00.

1ο  Εργαστήριο: Γίνομαι συγγραφέας. Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των εμψυχωτών-εμψυχωτριών  φτιάχνουν μια ιστορία, την εικονογραφούν  και φτιάχνουν έτσι ένα βιβλίο.

2ο  Εργαστήριο: Γράμμα στο Αι-Βασίλη

Τα παιδιά γράφουν με τη βοήθεια των εμψυχωτών-εμψυχωτριών  στον Αι-Βασίλη τις σκέψεις τους, τα παράπονά τους αλλά και τι δώρο θέλουν να τους φέρει.

3ο  Εργαστήριο: Πάει ο καινούργιος Χρόνος…

Ένα μήνυμα κρυμμένο σε μπουκάλι λέει « Βοήθεια, βοήθεια, χάθηκε ο καινούργιος χρόνος». Θα βοηθήσουν τα παιδιά  να βρεθεί ο νέος χρόνος;

4ο  Εργαστήριο: Στέλνω ευχές

Στο εργαστήρι  αυτό τα παιδιά φτιάχνουν μια κάρτα,  τη στολίζουν και γράφουν τις  ευχές τους.

ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ της Ροδόπης

Διαβάστηκε 3916 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 11:29